Algemene voorwaarden

Het bedrijf

BCO Bookings S.L. handelend onder de naam BCO Bookings, hierna te noemen BCO. Gevestigd te Avda. del Pla 130, kantoor 1.01 te Javea (Alicante), ingeschreven op 15 maart 2016 in het Handelsregister van Alicante onder nummer 3.931, general, folio 133, hoja numero A-149159, inscription 1 en CIF B-54916945, wiens activiteit is het bemiddelen bij reserveringen voor voertuighuur via internet.

Benodigdheden bij het huren van een voertuig

Om het voertuig mee te kunnen nemen, is het nodig dat u een paspoort of DNI toont. Verder dient u een geldig rijbewijs en creditcard te tonen wanneer u het voertuig ophaalt. Wij raden u aan de reserveringsvoucher uit te printen en meet e nemen, aangezien sommige verhuurbedrijven u extra kosten in rekening kunnen brengen wanneer u de reserveringsvoucher niet kunt overleggen.

Het rijbewijs moet in Latijns schrift opgesteld zijn. Wanneer uw rijbewijs opgesteld is in een ander schrift (zoals bijvoorbeeld Russisch, Arabisch, Grieks enzovoort) zult u het rijbewijs van uw land en tevens een internationaal rijbewijs moeten tonen. Wanneer u ingezetene bent van een land buiten de Europese Unie, moet u normaal gesproken een international rijbewijs kunnen tonen. U dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs (bij sommige verhuurbedrijven kan dit langer zijn) en een minimumleeftijd van 21 jaar te hebben (bij sommige verhuurbedrijven en voor bepaalde groepen voertuigen moet deze leeftijd minimaal 23 of 25 jaar zijn, wanneer u twijfelt, neemt u dan contact op met een van onze medewerkers).

Prijs van de reservering

BCO doet al het mogelijke om u de juiste prijzen te tonen op het moment dat u een reservering doet via een van onze websites. BCO behoudt zich echter het recht voor om prijzen aan te passen wanneer deze onjuist zijn. BCO doet al het mogelijke om u zo snel mogelijk te informeren wanneer de prijs onjuist is. Wanneer er een verschil zit tussen de prijs waartegen de reservering is gemaakt en de juiste prijs, kunt u ervoor kiezen om dit verschil te betalen, een alternatief te kiezen welke een van onze medewerkers u aanbiedt of het reeds betaalde bedrag terug te vragen. Sommige verhuurbedrijven hebben verplichte extra´s die niet worden getoond bij de huurprijs.

De wisselkoersen op onze website worden geregeld geactualiseerd. BCO neemt echter geen enkele verantwoordelijkheid voor prijsverschillen die door koersverschillen zijn ontstaan.

Wanneer u een online prijsopgave krijgt, controleer dan de sectie voorwaarden, te vinden naasr het logo van elk verhuurbedrijf. Daar wordt u geïnformeerd wat wel en wat niet is inbegrepen in de getoonde prijsopgave. Houdt u er rekening mee dat veel verhuurbedrijven een basistarief hanteren, een zogenaamd full-full tarief of een premium tarief met de meeste mogelijkheden. Controleer de voorwaarden van elk van deze tarieven en kies het tarief dat het beste bij u past. Wanneer u vragen heeft, neemt u dan contact op met ons reserveringsteam via reservas@booking-centre-online.com. Ook kunt u deze voorwaarden raadplegen in het onderdeel ´wat wel en wat niet is inbegrepen in de prijs´ op het formulier waarop u uw persoonlijke gegevens in moet vullen. Wanneer u de online-reservering heeft gemaakt, gaan wij ervan uit dat u de voorwaarden die op onze website worden getoont, accepteert.

Wijze van betalen

Op dit moment heeft u de keuze uit verschillende betalingsvormen:

  • - De gehele prijs van de reservering vooraf online betalen.
  • - Een gedeelte van de prijs van de reservering vooraf online betalen.
  • - De gehele prijs van de reservering betalen bij afhalen van het voertuig.

De verhuurbedrijven zullen u vragen om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder op het moment dat u het voertuig ophaalt, ook wanneer u de reservering vooraf online heeft betaald aangezien u op locatie de brandstof en andere extra´s (zoals babystoeltjes, GPS, extra bestuurder enzovoort) moet betalen en omdat u een borgsom als garantie dient achter te laten. Houdt u er rekening mee dat bij de meeste verhuurbedrijven betaling met American Express of Diners Club niet mogelijk is. Wanneer u een luxe auto wenst te huren, worden er 2 (twee) creditcards gevraagd als borg.

Wanneer u geen geldige creditcard of een creditcard met te weinig saldo toont, heeft het verhuurbedrijf het recht om het voertuig niet aan u te verhuren. Er vindt dan geen restitutie van reeds betaalde bedragen plaats.

Informatie over uw vlucht

Wanneer u het voertuig ophaalt op een vliegveld, vergewis u er dan van dat u het juiste vluchtnummer invult op het reserveringsformulier. Dit is belangrijke informatie voor het juist afhandelen van uw reservering op het vliegveld. BCO accepteert geen enkele verantwoordelijkheid wanneer er een probleem optreedt omdat deze informatie niet juist is doorgegeven.

Reizen naar het buitenland

Wanneer u met het gehuurde voertuig wenst te reizen buiten de Spaanse landsgrenzen, neem dan contact met ons op voordat u een reservering doet, aangezien niet alle verhuurbedrijven dergelijke reizen toelaten. Bij de meeste verhuurbedrijven bestaan er beperkingen ten aanzien van de landen die met het voertuig bezocht mogen worden. In sommige gevallen worden er extra kosten gerekend wanneer u naar het buitenland reist.

Merk en model voertuig

Er kan geen concreet merk of model voertuig worden gegarandeerd. Evenmin kan het type brandstof gegarandeerd worden (tenzij er specifiek aangegeven wordt dat het een groep dieselvoertuigen betreft). De voertuigen die worden aangegeven op onze website en op uw voucher zijn bedoeld als voorbeeld en er kan u dus een ander voertuig worden gegeven met dezelfde eigenschappen.

Verzekering

De basisverzekering is inbegrepen in de huurprijs. Daaronder valt de verplichte verzekering voor schade aan derden, verzekering voor blikschade (CDW) en diefstalverzekering. De basisverzekering is met of zonder eigen risico, het eigen risico hangt af van de verhuurder. Niet inbegrepen in de basisverzekering zijn onder meer de wielen, wieldoppen, ramen, onderkant van het voertuig, spiegels, sleepkosten en taxikosten. Ook is geen compensatie mogelijk voor de periode dat het voertuig niet gebruikt kan worden in het geval van reparatie. Er bestaat de mogelijkheid om extra verzekeringen af te sluiten op het moment dat u het voertuig afhaalt om deze uitzonderingen alsnog geheel of gedeeltelijk te verzekeren. Ook kunt u de BCO Protect Service afsluiten wanneer u de reservering online plaatst. Hiermee kunt u teruggave ontvangen van betalingen die u gedaan heeft voor opgelopen schade aan voornoemde elementen. Wanneer u kiest voor de BCO Protect Service, moet u de verzekering die u wordt aangeboden door het verhuurbedrijf weigeren. De verhuurder zal u een extra borgsom in rekening brengen die u wordt teruggegeven wanneer u het voertuig in goede staat terugbrengt. Indien u schade oploopt die valt onder de BCO Protect Service (dus ramen, wielen, onderkant voertuig, wieldoppen, spiegels en verlies van sleutels), zal BCO u het bedrag dat u heeft moeten betalen voor de opgelopen schade vergoeden.

In het geval dat u schade oploopt, is het belangrijk dat u het schadeformulier invult, ook al is er geen ander voertuig betrokken.

Verlengen van uw reservering

Als u uw voertuig al heeft opgehaald en u wenst de huurtermijn te verlengen, moet u 24 uur voor afloop van uw huurtermijn contact opnemen met BCO. BCO zal de verlenging aanvragen bij het verhuurbedrijf en wanneer deze aanvraag door het verhuurbedrijf wordt geaccepteerd, dient u op het kantoor van de verhuurder een nieuw huurcontract te ondertekenen voordat de eerste huurtermijn afloopt. Wanneer u niet voldoet aan de voorwaarden voor verlenging, kan het verhuurbedrijf u extra kosten in rekening brengen.

Voorwaarden voor annuleren

Normaal gesproken kunt U binnen 48 uur na het realiseren van uw reservering deze kosteloos annuleren. Na deze periode worden er administratiekosten in rekening gebracht ter hoogte van € 18,- (achttien euro) of - indien dit minder is - ter hoogte van uw aanbetaling.

Sommige providers hebben specifieke annuleringsvoorwaarden. Controleer deze voorwaarden onder het logo van elke leverancier. Enkele voorbeelden zijn: Goldcar heeft een niet terug te betalen bedrag in geval van annuleringen of wijzigingen, een terugbetaling van het betaalde bedrag is dus niet mogelijk. Interrent laat geen annuleringen toe na 2 uur voor af halen van de auto. Bij Click, Class en Keddy, Binnen 48 uur na het realiseren van uw reservering kunt u deze kosteloos annuleren. Na deze periode worden er annulatiekosten in rekening gebracht ter hoogte van € 18,-. Annuleringen die zich voordoen binnen 48 uur voorafgaand aan halen, de provider van deautomatische annulering aangerekend van € 50 of (indien minder) het bedrag van de reservering berekend.

Er worden geen annulering geaccepteerd indien de huurperiode al is ingegaan. Ook in het geval van een no-show (niet ophalen van het voertuig) vindt er geen restitutie plaats. Indien u online een betaling heeft gedaan, controleer dan uw e-mail, inbox en eventueel uw spam-box om er zeker van te zijn dat u de voucher heeft ontvangen. Uw voucher kunt u ook uitprinten via www.booking-centre-online.com, in het onderdeel ´Mijn reserveringen´. Hiervoor heeft u uw e-mailadres nodig waarmee u uw reservering heeft gedaan en het reserveringsnummer. Indien u niet beschikt over deze gegevens, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@booking-centre-online.com zodat wij u kunnen helpen.

Verantwoordelijkheid

BCO direct of indirect niet verantwoordelijk voor eventuele tekortkomingen door de leverancier of een vertraging in de uitvoering van een van onze verplichtingen op grond van de naleving van een boek of elektronische bevestiging, huur of algemene voorwaarden, indien het onderwerp van de storing wordt veroorzaakt door overmacht of daarbuiten Redenen voor dit bedrijf. In dit geval BCO is toegewijd aan het aanbieden van een alternatief voertuig met hetzelfde bedrijf of een andere en zo niet tevreden met het nieuwe voorstel zal het volledige bedrag dat is-is betaald in het geval van prepaid boekingen vergoeden.

BCO behoudt zich het recht voor om een reservering Met beperkte of onmiddellijke kennisgeving te annuleren onder bepaalde omstandigheden extreme: zoals de insolventie van een huurauto bedrijf. Ongeacht de omstandigheden, proberen we met alle middelen proberen een alternatief voertuig. Echter in periodes van hoge vraag esta soms niet mogelijk zijn. Wanneer de klant de volledige reservering betaald heeft, zullen we de klant zo snel mogelijk op de hoogte en zal de klant terugbetalen alle vooruitbetaalde geld.

Klachten

Wij hopen dat wij u goed van dienst kunnen zijn. Echter: indien u niet tevreden bent, kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch via telefoonnummer 902 88 31 91 of 00 34 965 79 00 10. Klachten kunt u indienen tot 30 dagen nadat u het voertuig heeft ingeleverd. Na deze periode kan BCO uw klachten niet meer in behandeling nemen.

Wettelijke informatie

Deze bepalingen en voorwaarden, evenals de bestaande relatie tussen BCO en de klant, vallen onder Spaanse wetgeving en tevens onder de regelgeving zoals deze geldt binnen het arrondissement van Denia (provincie Alicante). Dit document bevat een vertaling van de Spaanstalige voorwaarden. De Spaanstalige voorwaarden zijn bepalend. Aan deze Nederlandse vertaling kunt u geen rechten ontlenen.

The EU Regulation n° 524/2013 called ODR (Online Dispute Resolution) seeks to establish an independent, impartial, transparent, effective, fast and fair judicial procedure to resolve the various disputes arising from the international online sale of goods and services among countries in the EU.

To this end we provide you with access to the ODR platform http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Privacybeleid

Overeenkomstig de Spaanse wet die gaat over persoonsgegevens, de Ley Orgánica de Proteccion de Datos (LOPD), informeren wij u dat alle persoonlijke gegevens die u ons heeft toevertrouwd zullen worden opgenomen in een geautomatiseerd systeem en vertrouwelijk en privé worden behandeld met als doel deze te gebruiken waarvoor deze gegevens zijn vrijgegeven en om u te informeren over aanbiedingen en producten die voor u interessant zouden kunnen zijn.

U kunt uw recht op toegang, rectificatie en verwijdering zoals in de LOPD opgenomen, uitoefenen door een schriftelijk en ondertekend verzoek, samen met een kopie van uw identiteitsbewijs te sturen naar:

BCO Bookings S.L.
Avda. Del Pla, Oficina 1.01
Javea (Alicante)

U kunt ook een e-mail sturen naar: info@booking-centre-online.com.